Rodjendan kao iz bajke za vaše mališane

     Sećate li se dragi moji čitatelji svojih mališana kada su se tek rodili, (retoričko pitanje), pa njihovog prvog rođendana, ako ste već prošli i taj deo? A onda ide drugi, pa treći i tako redom, a sa povećanjem broja dolazi i povećanje potrebe vaše dece. Jer dete od četiri godine već će znati šta želi,bar u to doba.
I možda ćete za prvi rođendan napraviti tortu "Zaleđeno kraljevstvo",ili "Nindza kornjače",i dekoracija će biti od plavih ili rozih balona.Uglavnom će biti tu tetki,stričeva,babe,dede i druga rodbina koja će dati novac, pa neka roditelji kupe šta im je potrebno.Biće tu i poneko dete,ali ono će se igrati sa drugom decem, juriće po sali izbezumljujući svaki put konobara kom su ruke pune čaša i tanjira.Sviraće muzika koju ste vi izabrali.A vaše meziče u najboljem slučaju zaspaće rano,kao da se njega to sve uopšte ne tiče. U onom najgorem, svojim plačom nadjačaće svu tu muziku i graju veselih gostiju.Ali na kraju dana bićete zadovoljni jer sve je prošlo onako kako ste planirali.
Ali dragi moji roditelji,vaše dete neće zauvek imati godinu dana i sa povećanjem njegovih godina povećavaće se i njegova ličnost.I vi uskoro nećete moći da pripremite njegov rođendan onako kako vi to želite.Jer vaše mezimče imaće tada neke svoje,vama baš i ne toliko poznate junake.I voleće,možda, zelenu boju umesto plave ili roze. Vaše dete neće zanimati to što bi teta Ruža mogla doneti neki pleteni dzemper ili što će deda Pera dati neku crvenu.Ono će tada samo želeti da mu dođu drugari, da sa njima podeli tortu koju je izabralo, da njegovi drugari pričaju svima kako su se lepo proveli baš na njegovom rođendanu.
 Zamislite koliki je pritisak na tako malo biće,pripremiti savršenu i nezaboravnu zabavu teško je i za odrasle,a zamislite koliko je to teško detetu koje ima samo želju i koje nema apsolutno nikakav uvid u najčešće ograničeni budzet roditelja.A opet vi kao roditelji hoćete najbolje za vaše dete,pa makar se odrekli nečega, vaše dete imaće najbolji rođendan.I to je sasvim u redu.Ali uz malo truda i uz malo mašte i ponekog saveta vaše dete može imati savršen rođendan,a da se pri tom vi ničega ne odreknete.

Slušajte svoje dete,dozvolite mu da bude svoje,da ima svoj karakter, jer samo tako će porasti u divnu i srećnu osobu.To naravno ne znači da ne treba lepo da se ponaša, da sluša.I nikako ne znači da morate da mu udovoljite baš u svemu.To je vaše dete i niko ga ne voli više od vas i sigurna sam da bi ste mu skinuli i zvezde sa neba samo kada bi ste mogli,ali isto tako znam da ne možete kupiti patike od trista evra kada vam je plata dvesta evra.Tako je i sa rođendanom.Pronađite kompromis i ne brinite se sada ima dosta agencija koje vam u svemu tome mogu pomoci.
Agencija Suzastil uz prijatan razgovor i upoznavanje sa vama i vašim detetom pomoćiće vam da napravite najbolju i najkvalitetniju rođendansku žurku.

Коментари